Arancini ragu mignon

Gevulde risottoballetje met vlees

 

Bestellingen af te halen bij Italfoods De Pinte. Vanaf €200 gratis levering in O- en W-Vlaanderen.

Ragu = vlees

Arancini zijn een Siciliaanse specialiteit : gevulde risottoballetje bestrooid met paneermeel en vervolgens worden deze gefrituurd. Verschillende vullingen zijn mogelijk.

Arancini heeft antieke oorsprong die terug gaat naar het einde van de 9de eeuw. In die tijd werden ze verorberd als lunch door boeren die op de warme Siciliaanse bodem citrusvruchten kweekten. De traditie wil dat de arancino voortkomen uit de Arabische gewoonte om rijst en vlees te eten, op smaak gebracht met saffraan en kruiden. De knapperige paneermeelkorst dateert uit de tijd van Federico II: het omhulsel van paneermeel maakte de rijst gemakkelijker transporteerbaar en de arancini werden een handig maaltje voor tijdens de jacht.

MaRi
603004

Datasheet

Bewaring
Diepvries
Inhoud (Besteleenheid)
5kg

Downloaden

Arancina ragu mignon

Downloaden (195.54k)

Arancini ragu (NL)

Downloaden (25.5k)